Basisschool leerlingen krijgen weer voorlichting over auteursrecht via MediaMasters

Dit jaar hebben 188.000 leerlingen uit groep 7 en 8 meegedaan aan MediaMasters, een educatieve game die gespeeld wordt tijdens de Week van de Mediawijsheid die liep van 10 t/m 17 november. Dat is weer meer dan vorig jaar, ruim de helft van alle groepen 7/8 in Nederland deed mee. De Federatie Auteursrechtbelangen heeft net als in voorgaande jaren weer 'mediamissies' (vragen) over auteursrecht aangeleverd die in deze game zijn verwerkt. 
MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media. De klassen strijden om de titel 'Meest mediawijze klas van Nederland' en bouwen spelenderwijs basiskennis op over mediawijsheid. Daar sluit het thema auteursrecht goed op aan. De Federatie Auteursrechtbelangen is dan ook al sinds 2016 partner van het Netwerk Mediawijsheid.

Om de vragen te kunnen beantwoorden worden de leerlingen doorgeleid naar informatie op auteursrechtvoorjou.nl en naar video's uit het lespakket Wijs met media omgaan dat de Federatie in samenwerking met KlasseTV heeft ontwikkeld. Gedurende de Week van de Mediawijsheid zien wij duizenden bezoekers op deze website, dat zijn leerlingen die – meestal in groepen of met de hele klas – de antwoorden op de vragen van de game opzoeken. Zo wordt weer wat extra aandacht voor het onderwijsmateriaal van de Federatie gegenereerd.

24-11-2023