Mooie afsluiting project Copyright Challenge van Federatie Auteursrechtbelangen

Ter afsluiting van het project Copyright Challenge van de Federatie Auteursrechtbelangen bezochten influencers Kalvijn en Blanks basisschool de Klokkenberg in Nijmegen.
Ter promotie van het gratis onderwijsmateriaal voor de groepen 7 en 8 basisonderwijs over auteursrecht, verpakt in lessen over het thema Wijs met media omgaan op KlasseTV, hebben Kalvijn en Blanks het lied PROOST’ gemaakt, waarvoor een poging is gedaan om dit aan de Koning aan te bieden. Dat lukte niet, maar heeft wel veel aandacht in de media gekregen en daar ging het om. Via onze social media campagne, waaronder Tips voor juf en meester op Facebook en Instagram, zijn de leerkrachten gewezen op ons onderwijsmateriaal en met name op de nieuwe les “Hoe maak ik een hit” waarin Kalvijn en Blanks figureren. Scholen konden via een prijsvraag een bezoek van Kalvijn en Blanks winnen en de gelukkige was de Klokkenberg in Nijmegen.
Er waren ruim 120 kinderen aanwezig die zich allemaal hadden gekleed op het oranjethema van PROOST. Die hadden de dag van hun leven. Kalvijn en Blanks vertelden over het ontstaan van het lied en het maken van muziek en natuurlijk werd PROOST samen gezongen en kon de handtekeningenjacht beginnen. Een mooi slot van een succesvolle campagne die mede mogelijk is gemaakt door subsidie van het European Union Intellectual Property Office (EUIPO).

08-07-2022