De copy koppie klassenquest gelanceerd

VOI©E voert onder auspiciën van de Federatie Auteursrechtbelangen het onderwijsproject uit, met name gericht op kinderen tussen 10 en 12 jaar en hun juffen en meesters van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Vanaf deze week is er weer nieuw materiaal beschikbaar in de vorm van een game die in de klas kan worden gespeeld: de Copy Koppie klassenquest.
Met steun van het ministerie van OCW zijn in 2020 twee mini-games over bewustwording van het belang van auteursrecht toegevoegd aan de educatieve game HackShield, die door kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar wordt gespeeld. Dit jaar heeft producent Flavour onderdelen van de game geschikt gemaakt voor gebruik in de klas. Daarmee sluit het gebruik nog beter aan bij het onderwijsaanbod Wijs met media omgaan op KlasseTV.

In deze klassenquest leren de kinderen dat als zij originele werken maken, zij als maker en hun werk door de wet worden beschermd en wanneer je werk van een ander wel of niet mag gebruiken. Leerlingen staan stil bij het gebruiken, plaatsen of verkopen van afbeeldingen van anderen. Mag je een afbeelding die je via Google vindt vrij gebruiken? En mag je deze afbeelding zomaar verkopen? In de Quest helpen de leerlingen Papi het goede pad op.
Via onderstaande link vind je nadere informatie over deze klassenquest.

02-06-2022