Brieven aan de informateur

Op 18 mei heeft de Federatie Auteursrechtbelangen een brief gezonden aan de informateur die de opdracht krijg om inhoudelijk te werken aan een akkoord tussen partijen voor een nieuwe regering. In deze brief wordt aandacht gevraagd voor een aantal actuele onderwerpen waar Platform Makers, Platform Creatieve Media Industrie en VOI©E een gezamenlijk standpunt over innemen.
De onderwerpen waarvoor de Federatie aandacht vraagt zijn: nieuw onderzoek naar het economisch belang van auteursrecht; snelle inzet van het Europees herstelfonds voor de culturele sector; het belang van ‘know your business customer’ voor handhaving; het overeind houden van de uitgangspunten van artikel 17 Auteursrechtrichtlijn; het belang van een goed functionerend collectief beheer en herstel toepassing wederkerigheid bij uitvoering naburige rechten. De tekst van de brief treft u hier.

Aanvullende brief Platform Makers
In aanvulling op de brief van de Federatie heeft Platform Makers ook een brief aan de informateur gezonden waarin specifiek aandacht wordt gevraagd voor een eerlijke beloning voor creatieve makers en verdere verbetering van het auteurscontractenrecht. Deze brief vindt u hier.

21-05-2021