Get Aggregated RSS

Conclusie AG: zaak Stichting BREIN tegen Ziggo en XS4ALL over het blokkeren van The Pirate Bay moet over

vrijdag 16 maart 2018

x

Het argument dat gratis reclame is gemaakt, faalt omdat de naam van de maker niet is vermeld

vrijdag 16 maart 2018

Ktr. Rechtbank Den Haag 12 maart 2018, IEF 17563 (SP Networks tegen Ozdemir Advocaten) Auteursrecht. SP is houder van actualiteitenwebpagina Regio 15 en creëert foto's van actualiteiten in de regio Haaglanden, waaronder bij de artikelen "Eigenaren restaurant krijgen cel voor brandstichting" en "Neergeschoten taxichauffeur". Advocatenkantoor Ozdemir heeft deze foto's op de website opgenomen zonder toestemming.

'Nieuwe gedragscode wetenschappers onduidelijk over auteurschap'

donderdag 15 maart 2018

Een echte rechtbank is het Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit (LOWI) niet, maar mensen met klachten over wetenschappelijk wangedrag kunnen - als ze bot vangen bij de onderzoeksinstelling zelf - naar dit landelijke instituut stappen. Klachten over auteursrecht Afgelopen jaar ging een van de klachten over het auteursrecht. Een voormalige masterstudent had een experiment bedacht en uitgevoerd, waarop later een wetenschappelijk artikel is gebaseerd.

Kamerbrief over aanpak doorverkoop toegangskaarten

donderdag 15 maart 2018

x

Antwoord op Kamervragen verkoop concertkaarten U2

donderdag 15 maart 2018

x

Topman bevestigt ontwikkeling betaalde muziekdienst YouTube

donderdag 15 maart 2018

x

Kabinet steunt uitgangspunten EU-plan voor meer vrijheid bij btw-tarieven

donderdag 15 maart 2018

x

'Google gaat kranten hoger plaatsen in zoekresultaten van abonnees'

donderdag 15 maart 2018

x

Mediacafé Auteursrechten in Gent

donderdag 15 maart 2018

Donderdag 1 maart was bestuurslid Katja Keuchenius namens de sectie freelance journalisten van de Auteursbond te gast bij het mediacafé van De Buren, voor een debat over auteursrechten. Klinkt saai, maar het publiek zat het hele debat wakker overeind en stelde veel vragen achteraf. We waren met directeur Anne-lize Vancraenem van JAM, een soort van Vlaamse Lira, en secretaris Pol Deltour van VVJ, de Vlaamse NVJ. Het blijkt in Vlaanderen wat ingewikkelder geregeld te zijn dan bij ons.

Nederland warm voor online only-producties omroepen

donderdag 15 maart 2018

x

Oxford University Press en VSNU bereiken akkoord over 100% open access

donderdag 15 maart 2018

x

CvTA: Besluit Merlin CBO

woensdag 14 maart 2018

x

Wie zijn er genomineerd voor de DirectorsNL Awards 2018?

woensdag 14 maart 2018

Op maandag 26 maart zullen de DIRECTORSNL AWARDS 2018 in zeven categorieën uitgereikt worden tijdens een feestelijke avond in Boom Chicago in Amsterdam. Tijdens deze avond wordt bekend gemaakt welke regisseurs volgens de DDG-leden en VEVAM aangeslotenen de meest opmerkelijke regieprestaties van 2017 hebben geleverd. Lees hier wie er genomineerd zijn in de verschillende categorieën.

Acties tegen aanbieders illegale televisie houden aan

woensdag 14 maart 2018

De acties tegen het afsluiten van een abonnement waarmee illegaal naar televisie gekeken kan worden, houden aan. Daardoor wordt het illegaal kijken voor consumenten financieel meer risicovol.Peter de Koning14 maart 2018comments 0Foto ANPIllegale abonnementen om bijvoorbeeld via cardsharing en IPTV naar duizenden televisiezenders te kijken, moeten in veel gevallen vaak voor een periode van twaalf maanden vooruitbetaald worden.

Brabantse media starten met pilot Newschain

woensdag 14 maart 2018

x

De Geoblocking Verordening is definitief!

woensdag 14 maart 2018

Op 28 februari jl. heeft Europa de Geoblocking Verordening aangenomen. Het Europees Parlement, de Europese Commissie en de lidstaten hebben een gezamenlijk akkoord bereikt. Discriminatie van klanten op websites op grond van hun nationaliteit, verblijfplaats of plaats van vestiging wordt verboden. Diensten voor het streamen van auteursrechtelijk beschermde muziek, e-boeken, online games en software vallen (vooralsnog) niet onder de verordening.

GUTS Tickets wint start-up-prijs op South by Southwest

woensdag 14 maart 2018

x

Eppo van Nispen (Beeld en Geluid): "Eigenlijk willen we alles vastleggen"

dinsdag 13 maart 2018

"Beeld en Geluid wordt vaak afgekort tot B en G, wat mij betreft staan die letters ook voor Beter en Gedurfder." Eppo van Nispen tot Sevenaer, de nieuwe Algemeen Directeur van Beeld en Geluid, wil die organisatie omvormen tot een instituut voor mediacultuur, mediawijsheid, clubhuis voor mediamakers en nog veel meer. "Een plek van en voor ons allemaal."RHij komt uit de mediawereld voort en is daar altijd in blijven werken.

Auteursvereniging Sabam en CEO Christophe Depreter gaan uit elkaar

dinsdag 13 maart 2018

De samenwerking tussen de auteursrechtenvereniging Sabam en haar CEO Christophe Depreter is tot een einde gekomen. Dat meldt Sabam in een kort persbericht. Over de reden waarom hij opstapt worden geen verdere mededelingen gedaan.Topman Christophe Depreter verlaat Sabam, dat laat de organisatie in een uiterst beknopt persbericht weten. Depreter stond negen jaar aan het hoofd van de auteursrechtenvereniging.

Uit de StOL

dinsdag 13 maart 2018

Op 7 maart 2018 kwam de Stichting Onderhandelingen Leenvergoedingen (StOL) bijeen voor de vaststelling van het tarief 2018 voor leenrechtafdracht voor papieren boeken en voor de vaststelling van een tarief voor leenrechtafdracht voor e-books. Het laatste in het licht van het arrest van het Europese Hof van nov. 2016. Het voorstel voor het eerste onderwerp werd met wederzijdse goedkeuring aangenomen. Bekijk de tarieven op Bedrijfsvoering |  Tarieven leenvergoedingen.

Beslissing op bezwaar inzake advies CvTA aan Sena

dinsdag 13 maart 2018

x

'China gaat IE-rechtinbreuk strenger straffen'

dinsdag 13 maart 2018

x

Kabinet waardeert cultuur met flinke investeringen

maandag 12 maart 2018

x

Springer Nature en VSNU hernieuwen hun open access overeenkomst

maandag 12 maart 2018

x