Get Aggregated RSS

Kamerbrief over implementatie wijziging Mediawet 2008

vrijdag 22 september 2017

x

Erwin Angad-Gaur: Nog weinig verschil na twee jaar auteurscontractenrecht

donderdag 21 september 2017

x

Belgisch voorstel noemt zwarte lijst en aparte dienst voor aanpak piraterij

donderdag 21 september 2017

x

Makersevenementen in het onderwijs

donderdag 21 september 2017

x

Gouden Penseel voor Tangramkat van Martijn van der Linden

woensdag 20 september 2017

x

Kamerbrief over nadere vragen over levering van digitale inhoud

woensdag 20 september 2017

x

Samen verder bouwen aan open science

woensdag 20 september 2017

Midden in de open access-week organiseert SURF in samenwerking met zijn partners het seminar 'Verder bouwen aan open science'. Een seminar voor onderzoekers, beleidsmedewerkers, onderzoeksondersteuners en andere betrokkenen bij open science. Tijdens het seminar wordt ook de winnaar van de titel 'De voorvechter van open science 2017' bekend gemaakt. Aan de slag met open science.

Nominaties Kees Holierhoek Scenarioprijs 2017 bekend

woensdag 20 september 2017

De Kees Holierhoek Scenarioprijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan de scenarioschrijver van het beste oorspronkelijke Nederlandse televisiedrama. Gisteren maakte de jury de nominaties bekend: Robert Alberdingk Thijm voor â??Aâ??dam â?? E.V.

Werkprogramma 2017-2018 Raad voor Cultuur

dinsdag 19 september 2017

x

Autoriteit Persoonsgegevens krijgt jaarlijks 7 miljoen euro extra

dinsdag 19 september 2017

x

Verbod gebruik format TV-spel The Alphabet Game vernietigd

dinsdag 19 september 2017

3.2. Het geschil van partijen betreft kort gezegd de vraag wie (auteurs)rechthebbende is op het hierboven onder 3.1 sub iii bedoelde Eindspel en/of gerechtigd is dit format te exploiteren.

IFPI: Music Consumer Insight Report

dinsdag 19 september 2017

x

EFF hekelt invoer digitaal rechtenbeheer in browsers

dinsdag 19 september 2017

De invloedrijke Amerikaanse digitale burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation (EFF) staakt de samenwerking met World Wide Web Consortium (W3C), de organisatie die de technische standaarden van het wereldwijde web bepaalt. De EFF zegt niet achter beleid te kunnen staan om digitaal rechtenbeheer vast onderdeel van deze internet-infrastructuur te maken.

The Pirate Bay test inzetten miner cryptomunt als vervanging advertenties

maandag 18 september 2017

x

Nederlandse regisseur wint 'Vlaamse Oscar'

maandag 18 september 2017

x

Lira biedt freelancers nieuwe mogelijkheid voor extra inkomsten

maandag 18 september 2017

Via auteursrechtenorganisatie Lira kunnen nu ook freelance journalisten in aanmerking komen voor een thuiskopievergoeding. Lira keert al jaren reprorechtvergoedingen aan freelancers uit voor artikelen in kranten en publiekstijdschriften. Dit is nu uitgebreid met zogenaamde thuiskopievergoedingen. Deze vergoedingen worden betaald uit de heffingen die fabrikanten en importeurs van harddiscrecorders, laptops, smartphones en - sinds 2015 - ook e-readers afdragen.

Mag je legale streams in strijd met de gebruiksvoorwaarden nog wel streamen?

maandag 18 september 2017

Het is inderdaad verboden om een streamplayer aan te bieden of te gebruiken wanneer deze ingericht is om streams in strijd met het auteursrecht te ontvangen. Dat weten van het Europese arrest in mei over dergelijke kastjes. Alleen: het gaat dan om streams die an sich in strijd met het auteursrecht worden aangeboden. Die verspreiding is niet toegestaan, ongeacht of je dat via een webbrowser laat bekijken of via een speciaal kastje.

Brimstone sleept in België allereerste filmprijs in de wacht

zaterdag 16 september 2017

x

Blockchain en de toekomst van de muziekindustrie

zaterdag 16 september 2017

Voor het Congres Podia & Festivals van de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals op 13 september 2017 in Tivoli/Vredenburg verzorgde ik samen met Maarten Leopold een presentatie over blockchain en de gevolgen voor de muziekindustrie. De presentatie is via de volgende link te vinden: Presentatie Blockchain en de gevolgen voor de muziekindustrie Quirijn Meijnen & Maarten Leopold  Geintereseerden in het onderwerp verwijs ik ook naar mijn blogpost over auteursrecht en blockchain.

E-books: auteurs zien weinig terug voor uitleningen en abonnementsmodellen

vrijdag 15 september 2017

x

Waardering kijker en luisteraar belangrijkste meetlat NPO

vrijdag 15 september 2017

x

Buma NL verbreedt en verdiept

vrijdag 15 september 2017

x

Nominaties Buma NL Awards 2017 bekendgemaakt

vrijdag 15 september 2017

Zo'n 25 Nederlandse bands en artiesten, verdeeld over 11 categorieën, hebben vandaag een nominatie ontvangen voor de Buma NL Awards. André Hazes is met vier nominaties het best vertegenwoordigd, op de voet gevolgd door rapper Boef en levensliedzanger John West met elk drie nominaties.  De Buma NL Awards worden dit jaar voor de achtste keer uitgereikt door Buma Cultuur, de stichting die zich bezighoudt met ondersteuning en promotie van Nederlandse muziek.

Aangenaam Klassiek-campagne van start met event Aangenaam Klassiek LIVE

donderdag 14 september 2017

x

Mark Ronson beschuldigd van plagiaat bij Uptown Funk

woensdag 13 september 2017

Het nummer Uptown Funk van Mark Ronson en Bruno Mars zorgt opnieuw voor opschudding. Volgens platenmaatschappij Lastrada Entertainment heeft Ronson plagiaat gepleegd en het bedrijf klaagt de 42-jarige muzikant dan ook aan. De hitsingle Uptown Funk van Ronson en Mars zou vrijwel geheel zijn gekopieerd van het nummer More Bounce to the Ounce van Zapp, uit de jaren tachtig.