Get Aggregated RSS

Programma Muzikantendag 2018 compleet

vrijdag 18 mei 2018

Het programma van de Muzikantendag is compleet. Op zaterdag 26 mei komen meer dan 100 professionals en bekende muzikanten uit de Nederlandse muziekindustrie naar de Melkweg en Sugarfactory in Amsterdam. Ambitieuze muzikanten kunnen hun muziek pitchen bij meer dan 75 professionals tijdens de demospreekuren. Tijdens diverse panels en flitscolleges leren muzikanten onder andere over deals en geld verdienen, hoe ze op de radio of tv komen en wellicht worden ze wel ontdekt als hét nieuwe talent.

10 Nederlandse componisten en producers maken kans op een Buma Award tijdens Buma Music in Motion

vrijdag 18 mei 2018

Tien Nederlandse componisten en producers, verdeeld over 3 categorieën, hebben vandaag een nominatie ontvangen voor een Buma Award, de belangrijkste onderscheidingen binnen de Nederlandstalige muziekindustrie. Daarnaast zijn er drie jonge componisten genomineerd voor de Buma Music in Motion New Talent Award.

Waylon in race voor Gouden Notekraker

vrijdag 18 mei 2018

Waylon, Ronnie Flex, Broederliefde en Ruben Hein maken dit jaar kans op de Gouden Notekraker. De genomineerden voor de vakprijs zijn vandaag door organisator Sena bekendgemaakt. Ook onder meer André Hazes, Di-rect, Jacqueline Govaert en De Jeugd van Tegenwoordig zijn genomineerd voor de prijs, die op 17 september wordt uitgereikt in Paradiso in Amsterdam. Maan, Lakshmi en Naaz zijn in de race voor de Zilveren Notekraker, een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent.

Kunstenbond en Ntb fuseren per 1 juni 2018

donderdag 17 mei 2018

x

VOI©E en Federatie Auteursrechtbelangen verhuizen op 1 mei

donderdag 17 mei 2018

x

Versterking filmklimaat in Nederland

donderdag 17 mei 2018

x

Commissariaat voor de Media oordeelt over aankoop van boeken met spaarpunten

donderdag 17 mei 2018

Op verzoek van Bol.com heeft het Commissariaat voor de Media een oordeel geveld over de vraag of boeken op grond van de Wet op de vaste boekenprijs (Wvbp) mogen worden betaald met Air Miles, of met een cadeaukaart, die is verkregen door inwisseling van Air Miles.Het Commissariaat voor de Media stelt in haar oordeel dat Bol.com haar klanten boeken kan laten betalen met een cadeaukaart, ook als de cadeaukaart is betaald met Air Miles.

'Streamingdienst Tidal betaalt al maanden geen royalty's meer uit'

donderdag 17 mei 2018

x

Carel Kraayenhof ontvangt Edison Oeuvreprijs

donderdag 17 mei 2018

Carel Kraayenhof krijgt een Edison voor zijn gehele oeuvre en zijn buitengewone verdienste voor de Nederlandse muziek. De bandoneonist en componist krijgt de Edison Oeuvreprijs op 6 juli tijdens Edison Jazz/World 2018 uitgereikt. Kraayenhof behoort volgens de jury tot de absolute wereldtop in zijn vakgebied. 'Niemand minder dan de vader van de Nieuwe Tango, Astor Piazzolla, nodigde Carel Kraayenhof al in 1987 uit om naar New York te komen.

YouTube Music komt nog niet naar Nederland

donderdag 17 mei 2018

x

Zweedse universiteiten zeggen deal met Elsevier op

donderdag 17 mei 2018

Geen overeenkomst over Open Access17-05-2018Educatieve mediaDe Zweedse universiteiten en onderzoeksinstituten hebben als doel gesteld dat alle wetenschappelijke literatuur in 2016 via Open Access toegankelijk is. Dat betekent dat niet langer de lezers voor toegang tot de informatie betalen, maar dat de onderzoeksinstellingen de publicatie financieren om ruchtbaarheid aan hun resultaten te geven.

Bits of Freedom wil via rechter actie tegen Datavrije Muziek T-Mobile afdwingen

donderdag 17 mei 2018

x

Amerikaanse Senaat neemt resolutie aan tot behoud van netneutraliteit

woensdag 16 mei 2018

De Amerikaanse Senaat heeft een resolutie aangenomen waarmee de afschaffing van de netneutraliteit kan worden teruggedraaid. In principe worden de Amerikaanse regels die de netneutraliteit garanderen op 11 juni geschrapt, maar daar wil de Senaat een stokje voor steken.

Zomer bij de NPO drukker dan ooit

woensdag 16 mei 2018

x

Verkoop van IPTV abonnementen maakt inbreuk, bestuurders worden persoonlijk aangesproken

woensdag 16 mei 2018

De Rechtbank te Maastricht oordeelde vorige week dat Leaper Beheer BV de verkoop van links naar ongeautoriseerde streams van TV kanalen, films en series moet staken op verbeurte van een dwangsom van 5.000 euro per dag tot een maximum van 1 miljoen euro. Daarnaast moet Leaper informatie verschaffen over het contact met haar leveranciers op verbeurte van een dwangsom van 5.000 euro per dag met een maximum van 250.000 euro.

Bijeenkomst EU-leiders in Sofia: een betrouwbare digitale eengemaakte markt voltooien ten bate van iedereen

dinsdag 15 mei 2018

p>Over tien dagen wordt de algemene verordening gegevensbescherming van toepassing. De Europese Commissie presenteert daarom vandaag een reeks concrete maatregelen die de Europese leiders kunnen nemen om de privacy van de burgers te beschermen en de digitale eengemaakte markt in de EU voor eind 2018 te verwezenlijken. De mededeling die vandaag wordt uitgebracht, is de bijdrage van de Commissie aan de informele besprekingen die de EU-leiders morgen in Sofia zullen voeren.

49e Poetry International Festival Rotterdam

dinsdag 15 mei 2018

x

NPO-fonds introduceert nieuwe regelingen voor drama en documentaire

dinsdag 15 mei 2018

x

Je kunt nog gewoon blijven fotograferen na de AVG!

dinsdag 15 mei 2018

x

Nieuwe Europese privacyregels weer een stap dichterbij

dinsdag 15 mei 2018

Nieuwsbericht | 15-05-2018 | 14:11De Eerste Kamer heeft vandaag een wet van minister Dekker (voor Rechtsbescherming) aangenomen die uitvoering geeft aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), waarin de nieuwe Europese privacyregels staan. Deze Uitvoeringswet (UAVG) zorgt ervoor dat de overgang van de oude naar de nieuwe situatie in Nederland zo soepel mogelijk verloopt. De AVG treedt op 25 mei 2018 in werking, evenals de UAVG.

Bjorn Schipper: Kleine juridische kroniek van het muziekrecht 2017

dinsdag 15 mei 2018

x

Bruna ruilt Bliyoo in voor 'Netflix voor boeken'

dinsdag 15 mei 2018

x

Bestuurlijke vernieuwing Buma/Stemra

maandag 14 mei 2018

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 22 mei, wordt de nieuwe bestuursstructuur geëffectueerd. Het huidige bestuur, de directie en de ledenraad treden dan af en worden vervangen door een Raad van Toezicht, een nieuw Bestuur en een Raad van Rechthebbenden. Eerder informeerden wij u over de samenstelling van deze organen. De Raad van Toezicht bestaat uit 4 auteurs, 2 uitgevers en 2 onafhankelijke leden waarvan één onafhankelijke voorzitter.

Blendle sleept opnieuw miljoenen binnen

maandag 14 mei 2018

x

Erwin Angad-Gaur - Reflecties: Pieken en dalen

maandag 14 mei 2018

x