Get Aggregated RSS

MODA (Muziek op de Agenda) op 30 november in teken van Nederlandse moderne klassieke muziek

vrijdag 17 november 2017

x

Action haalt vinyl bootlegs uit winkels na overleg met BREIN

vrijdag 17 november 2017

Winkelketen Action adverteerde eind vorige maand met vijf vinyl bootlegs met live-opnamen van onder anderen Prince en Bruce Springsteen. Na ingrijpen van BREIN is de voorraad uit de schappen gehaald en vernietigd. De vijf bootlegs van dubieuze herkomst werden verkocht voor nog geen acht euro per stuk. Het gaat om de lp's Prince Purple Rain Live, Guns 'N Roses Live At The Ritz, Bruce Springsteen Live At Estadio en Bob Marley Live In Boston en de onofficiële release Classic Love Songs.

Blijk geven van professioneel gebruik bij toestaan van behangdessin door fotograaf, is geen afstand doen van recht

donderdag 16 november 2017

Rechtbank Den Haag 15 november 2017, IEF 17281 (Cashman tegen Marc Cain GmbH) Modellenrecht. Auteursrecht. Schadeberekening. Cashman ontwerpt bloemendessins voor papier- en kledingsindustrie, waaronder het behang Dark Floral II. Fotograaf voor de reclamecampagne van Marc Cain heeft behang gekocht en verzocht om een factuur, in reactie daarop is geantwoord dat Cashman uitkijkt naar het gebruik van het behangdessin 'in any of your work'.

'Amerikaanse toezichthouder wil in december regels netneutraliteit afschaffen'

donderdag 16 november 2017

x

Fotograaf stuurt foto's voor privégebruik, dat is geen toestemming voor plaatsing op pagina's van politieke partij

donderdag 16 november 2017

Ktr. Rechtbank Den Haag 13 november 2017, IEF 17279 (Fotograaf tegen Vereniging Liberté Egalité Fraternité c.s.). Auteursrecht. Fotograaf heeft in opdracht van Stichting Folia Civitatis (Folia) portretfoto's van P. gemaakt, waarvan enkele foto's bedoeld waren om gepubliceerd te worden bij een artikel in Folia. De foto's zijn ook aan P. toegezonden, bestemd voor privé-gebruik.

Politie haalt netwerk van honderden illegale modems uit de lucht

donderdag 16 november 2017

x

Google reageert op zaken vergeetrecht Europees Hof

donderdag 16 november 2017

x

Motie GroenLinks en PvdA over collectief onderhandelen zzp'ers

donderdag 16 november 2017

x

Haagse Harry voor de rechter na auteursrechteninbreuk

donderdag 16 november 2017

Haagse Harry moest deze week voor de rechter verschijnen. Of nou ja: een ansichtkaart met daarop zijn hoofd. De kaart was gemaakt zonder toestemming van de nabestaanden van Marnix Rueb, de geestelijk vader van het icoon. En dat mag niet. De wens van de in...

Edward Appelman - Portretrecht in de media, wanneer wel of geen toestemming?

woensdag 15 november 2017

x

Doe mee aan de Monitor Freelancers en Media 2017

dinsdag 14 november 2017

Hoe zit het met de onderhandelingspositie van freelancers bij grote mediaorganisaties? Pictoright roept, samen met de organisaties BNO, DuPho, Lira, NVF, NVJ, Auteursbond en Kunstenbond DAMD, makers op om deel te nemen aam de Monitor Freelancers en Media 2017. Naar de vragenlijst Aangeslotenen van Pictoright ontvangen via email een link die direct toegang geeft tot de vragenlijst. Deelname is ook mogelijk voor anderen: klik hier voor de vragenlijst.

Kabinet moet alsnog woekerhandel in tickets aan banden leggen

dinsdag 14 november 2017

x

Directeur CPNB vertrekt naar Instituut voor Beeld en Geluid

dinsdag 14 november 2017

x

Nieuwe website over auteursrecht voor kinderen: auteursrechtvoorjou.nl

dinsdag 14 november 2017

x

Nieuw KlasseTV lespakket over auteursrecht staat live

dinsdag 14 november 2017

x

"Laat onderwijs ook leenrecht betalen"

dinsdag 14 november 2017

Scholen zouden, evenals openbare bibliotheken, leenrechtvergoedingen moeten betalen, wil het leenrechtstelsel in de toekomst houdbaar blijven. Dat hebben Stichting Leenrecht en de Auteursbond maandag bepleit in een wetgevingsoverleg van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Het leenrechtstelsel in Nederland is gebaseerd op het idee dat auteurs recht hebben op een "billijke vergoeding" voor elk boek dat van hen wordt uitgeleend.

Promofilmpjes voor KlasseTV lespakket over auteursrecht

dinsdag 14 november 2017

x

Nieuwe les Nieuwsbegrip over beroemd worden en auteursrecht

dinsdag 14 november 2017

x

Wet Bescherming Bedrijfsgeheimen

dinsdag 14 november 2017

Op 10 november 2017 is het voorstel voor de Wet Bescherming Bedrijfsgeheimen gepubliceerd. Vanaf 2018 zijn bedrijfsgeheimen wettelijk beschermd. Bedrijfsgeheimen De wet regelt de "bescherming van niet-openbaargemaakte know how en bedrijfsinformatie", oftewel bescherming van bedrijfsgeheimen. Een bedrijfsgeheim is beschermd tegen het onrechtmatig verkrijgen, gebruik en het openbaar maken ervan. Het wetsvoorstel strekt tot implementatie van de Richtlijn 2016/943/EU.

Beeld en Geluid gaat maanden dicht voor grondige vernieuwing

dinsdag 14 november 2017

Het duurt nog even, maar tegen het einde van 2019 moeten de deuren openzwaaien van een volledig vernieuwd mediamuseum in het gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum. Twintig jaar na de oprichting en 10 jaar na de opening is Beeld en Geluid toe aan een herpositionering en een volledig nieuwe museuminrichting.

Haarlemse handelaar Mediaspelers schikt met BREIN na exparte

maandag 13 november 2017

Vorige week is bij BREIN de overgebleven handelsvoorraad afgeleverd van de handelaar die via Marktplaats en zijn eigen website mediaspelers verkocht met vooraf geïnstalleerde software waarmee illegale films en TV-series bekeken konden worden. De afgifte van de handelsvoorraad was onderdeel van een schikking die is getroffen naar aanleiding van het exparte-bevel van de Rechtbank Noord-Holland (Haarlem) van 1 november.

BREIN directeur Kuik: 'Het commerciële usenet stinkt'

maandag 13 november 2017

x

? 10 miljoen extra voor cultuur

vrijdag 10 november 2017

x

Kamerbrief over maatregelen arbeidsmarktpositie culturele en creatieve sector

vrijdag 10 november 2017

x

Wetsvoorstel bescherming bedrijfsgeheimen ingediend

vrijdag 10 november 2017

x